Известие

Collapse
No announcement yet.

мистериозна загуба на антифриз

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

1л на 100 си е сериозно вярно , но немога да повярвам ,че е толкова 100% щеше да личи от де е проблема , та дори и на студена система щеше да губи течност . Ако е в главите свещите щяха да са гнойни задължително . Аз залагам на запушена клапа на раз съд ,в следствие голямото налягане голям теч от радиатрото който се изпарява и понамирисва .
    Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

аз откога ви приказвам за това (при положение ,че съм го виждал с очите си )
      Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
      Звукът може да бъде
      описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

За да не стане объркване все пак питам-при студен двигател нивото на водата в казанчето трябва да е горе-долу до средата,нали? Защото аз 3 години така я карах алфата и нивото не мърдаше.
        Сега като я карам и спра докато изстине в казанчето няма вода.Доливам литър и пак е до средата.А при отворена капачка(разхлабена) изхвърля водата около казанчето.И пак няма вода в казанчето и пак доливам. Та:
        1 От водния радиатор вече не тече и не сълзислед тази добавка,която сипах;
        2 Свещите са наред,маслото също
        3 Въобще и отдолу на канал я гледах-сухо,отгоре маркучи, блок на двг и т.н.-сухо?!?!
        И сега направихме центровка на двг-вече има мощност и на бензин и на газ
        Разглабях и изпарителя-мембраната е здрава и тази за водата също
        Доливам доста и не знам вече къде би могла да отива водата.Дали е възможно да я изхвърля през капачката на казанчето, ама до такава степен че да не остава вода в него?
        И ако изхвърля от там каква е причината ?
        alfa 33 1.5 boxer-85

Да обичаш значи да даваш,а по-скъпа любов от алфа нема

Comment

Аз не разбирам, ама така както го обясняваш колата си я прегряваш постоянно.
          A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Еми щом хвърля вода от казаня работата ясна трябва се отваря ,трябваше с това да почнеш ,че плиска ,странно защо по свещите не личи .
            Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

По общо мнение, тоя мотор прегрява и изхвърля водата.
              Или засмуква отнякъде въздух и системата се затапва от него или мотора е с помпа от 145 и турбинката превърта.
              Не е зле да се види и тоя вариант.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Аха, аха, и аз съм съгласен, както и вариянта на запушен воден радиатор, от там недобро охлаждане...
                Аlfa 75 - 1.8 Turbo 155hp '87
                Lancia Dedra 2.0 Turbo Integrale 180hp '92

България от векове за векове - НАД ВСИЧКО!

Comment

Оказа се изгоряла гарнитура.А защо не съм разбрал от началото.Явно капачката на казанчето е била запушена и водата не е могла да избива при затворена капачка.Като я карах с отвита капачка изхвърляше вода около казанчето.Гарнитурата е гръмнала на 3 ти цилиндър
                  Доста работа ме чака по двигателя и се чудя дали да се захващам
                  alfa 33 1.5 boxer-85

Да обичаш значи да даваш,а по-скъпа любов от алфа нема

Comment

какво се чудиш, сменяй гарнитурата и си в джаза.
                    точка

Comment

Първоначално публикувано от ventutsy Покажи съобщение
                      Оказа се изгоряла гарнитура.А защо не съм разбрал от началото.Явно капачката на казанчето е била запушена и водата не е могла да избива при затворена капачка.Като я карах с отвита капачка изхвърляше вода около казанчето.Гарнитурата е гръмнала на 3 ти цилиндър
                      Доста работа ме чака по двигателя и се чудя дали да се захващам
                      Ако е само гарнитура, работата въобще не е толкова много. Шлайф на главите, пасване на клапани и газ до ламарините.
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

може даже и без тия работи. при нас главите са къси - само на 2 цилиндъра. все пак като се свали, ще се прецени.
                        точка

Comment

Да звучи просто ама ако има вода в цилиндрите вече са ръждясали със сигурност и според това колко са ръждясали може да се стигне и до риза или лек хонинг!!!
                          Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Щом колата е карана до последно няма как да ръждясат
                            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

В момента правя подобна, но много по-сложна операция!
                              Взимай една гарнитура за 15 лева и сваляй главата!
                              Почисти добре от старата гарнитура с едра шкурка до блясък, слагай новата и газ на кочината!
                              За един ден ще се оправиш!
                              Ако нещо не ти е ясно- питай!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

нещо динамометрични инструменти нема ли да ползвате,то така е лесно ама нека се каже на човека с колко трябва да се стяга,някои ако знае да ги каже.
                                Ако съдбата ти обърне гръб-изчакай я да се наведе.....
                                Звукът може да бъде
                                описан само така: представи си смесица от бръмченето на Nascar-Chevys и пакистанска свиня-майка

Comment

Working...
                                X